Jullovsgåtor på Jagharläst.se

Läs och lös en gåta varje dag! Varje dag under hela jullovet finns en ny gåta till dina elever.

Läsförståelse

Skriv ut!

Bokmärken (sv/v)

Diplom (färg)

Diplom (sv/v)

Beskrivning

Årets roligaste ”läsläxa”?

Snart är det jullov och många är vi nog som längtar efter lite härlig ledighet med möjlighet att vila upp sig och kanske läsa lite. Alla elever är dock inte så förtjusta i att läsa så för att locka till lite läsning varje dag har vi byggt sidan jagharläst.se och laddat upp med en kul och lättsam läsutmaning för jullovet: Jullovsgåtor.

Gåtorna bygger på traditionen med julklappsrim, men vi har skrivit en gåta för varje dag under hela jullovet och hoppas därigenom att locka till lite läsning varje dag.

Img

Vad krävs för att kunna använda jagharläst.se? Eleverna har en egen inloggning för att komma åt jagharläst.se. Dessa sk elevkoder skapas när du lägger till elever på ditt LegiLexi-konto. Så här hittar du dem:

  1. Logga in på ditt lärarkonto på www.legilexi.org
  2. Klicka på ”JAGHARLÄST”-knappen längst upp till höger på sidan
  3. Skriv ut dina elevers personliga BOKMÄRKEN med deras individuella inloggningskoder! Notera att du kan välja olika teman - höstlov, sportlov, jullov, påsklov, sportlov, sommarlov beroende på vilket lov det gäller. Elevernas kod är samma oavsett lov.

För att genomföra utmaningen så gör eleverna bara följande:

  • Logga in på jagharläst.se - Eleverna behöver få sin personliga elevkod för att komma in på jagharläst.se.
  • Klicka på aktuell dag - dagens namn eller datum
  • Läs och lös gåtan. För varje gåta eleven löser byts knappen ut till en bokstav.

När eleven har läst och försökt lösa alla gåtor har hen en bokstav per gåta som tillsammans bildar ett hemligt meddelande. Kan ni komma på vad det är?