Digitala tester

Den bästa lösningen för testning är att använda LegiLexis digitala tester som finns samlade i vår Testportal. Testportalen finns på hemsidan test.legilexi.org och är digital och plattformsoberoende. Våra digitala tester är interaktiva, intelligenta och självrättande. Snabbt, enkelt och smidigt - precis som testning alltid borde vara!

OBS: Utskriftsinnehåll för detta elevtest är bara synligt för inloggade användare.

Beskrivning

Alla våra tester finns i Testportalen (test.legilexi.org). För att testa digitalt behöver du:

  • Logga in på ditt konto på LegiLexi för att skriva ut QR-koder till eleverna eller hämta Klasskod och din PIN-kod. Har du inte registrerat dig och din klass än? Läs mer här!

  • Logga in på Testportalen (test.legilexi.org) med rätt Klasskod eller låt eleverna skanna sin personliga QR-kod.

  • Välj elev & test och starta testerna med din personliga PIN-kod.

I vilken ordning och hur många tester ni gör på en lektion är flexibelt. Tänk på att inte göra för många tester under en och samma lektion - elevernas läsförmåga och inte deras uthållighet är ju det som ska kartläggas! Nedan visas förslag per årskurs:

Img Testerna finns alltid på Testportalen som alltså är en helt egen hemsida med adressen test.legilexi.org - lägg gärna till den som favorit på hemskärmen eller bokmärke i din webbläsare så hittar både du och eleverna snabbt dit när det är dags att testa!