Sportlovsquiz på Jagharläst.se

Varje dag under hela sportlovet finns nya, roliga quiz att läsa och lösa för dina elever.

Läsförståelse

Skriv ut!

Bokmärken (sv/v)

Diplom (färg)

Diplom (sv/v)

Beskrivning

Träna både kropp och knopp på sportlovet!

Sportlovet infaller ju olika veckor beroende på var i landet man bor. Vi har laddat upp med ett superspännande sant-eller-falskt-quiz som är öppet under hela perioden. Eleverna får varje dag läsa upp till tre olika påståenden och försöka klura ut om det de just läst är sant eller falskt. De får sedan reda på svaret och möjlighet att läsa lite mer om fenomenet i fråga.

Varje dag eleven har läst och svarat på quizzet omvandlas utmaningen till en bokstav. I slutet av lovet har eleven samlat ihop bokstäver som tillsammans bildar ett hemligt ord. Kanske kan eleven lista ut vilket ordet är eller så kan ni hjälpas åt i klassen efter lovet!

Img

Vad krävs för att kunna använda jagharläst.se? Eleverna har en egen inloggning för att komma åt jagharläst.se. Dessa sk elevkoder skapas när du lägger till elever på ditt LegiLexi-konto. Så här hittar du dem:

  1. Logga in på ditt lärarkonto på www.legilexi.org
  2. Klicka på ”JAGHARLÄST”-knappen längst upp till höger på sidan
  3. Skriv ut dina elevers personliga BOKMÄRKEN med deras individuella inloggningskoder! Notera att du kan välja olika teman - höstlov, sportlov, jullov, påsklov, sportlov, sommarlov beroende på vilket lov det gäller. Elevernas kod är samma oavsett lov.

För att genomföra utmaningen så gör eleverna bara följande:

  • Logga in på jagharläst.se - Eleverna behöver få sin personliga elevkod för att komma in på jagharläst.se.
  • Klicka på aktuell dag - dagens namn eller datum
  • Läs och lös quizzet. För varje utmaning eleven löser byts knappen ut till en bokstav.
  • Lista ut det hemliga ordet!