Höstlov på Jagharläst.se

Varje dag under hela höstlovet finns nya utmaningar att läsa och lösa för dina elever.

Läsförståelse

Skriv ut!

Bokmärken (sv/v)

Diplom (färg)

Diplom (sv/v)

Beskrivning

Årets roligaste ”läslovsutmaning”?

Snart är det vecka 44 och många är vi nog som längtar efter en veckas ledighet. Höstlov eller läslov – kärt barn har många namn. Oavsett vad man kallar lovet så är det ett bra tillfälle att vila upp sig och kanske läsa lite. Alla är dock inte så förtjusta i att läsa så för att locka till lite läsning varje dag har vi byggt sida jagharläst.se och laddat upp med ett kul och lite allmänbildande quiz på temat liknelser, idiomatiska uttryck och motsatsord.

Vi har skrivit tre spännande frågor för varje dag under hela höstlovet och hoppas därigenom att locka till lite läsning varje dag.

Img

Vad krävs för att kunna använda jagharläst.se? Eleverna har en egen inloggning för att komma åt jagharläst.se. Dessa sk elevkoder skapas när du lägger till elever på ditt LegiLexi-konto. Så här hittar du dem:

  1. Logga in på ditt lärarkonto på www.legilexi.org
  2. Klicka på ”JAGHARLÄST”-knappen längst upp till höger på sidan
  3. Skriv ut dina elevers personliga BOKMÄRKEN med deras individuella inloggningskoder! Notera att du kan välja olika teman - höstlov, sportlov, jullov, påsklov, sportlov, sommarlov beroende på vilket lov det gäller. Elevernas kod är samma oavsett lov.

För att genomföra utmaningen så gör eleverna bara följande:

  • Logga in på jagharläst.se - Eleverna behöver få sin personliga elevkod för att komma in på jagharläst.se.
  • Klicka på aktuell dag - dagens namn eller datum
  • Läs och gör utmaningen. För varje utmaning eleven löser byts knappen ut till en bokstav.

När eleven har läst och försökt lösa alla utmaningar har hen en bokstav per dag som tillsammans bildar ett hemligt ord. Kan ni komma på vilket ord det är?