Papperstester

Saknar ni datorer och surfplattor så kan ni testa på traditionellt sätt med papper. Det tar lite längre tid, men resultaten är lika relevanta. Skriv ut handledning, tester och rättningsmall nedan.

OBS: Utskriftsinnehåll för detta elevtest är bara synligt för inloggade användare.

Beskrivning

LegiLexis tester finns i en pappersversion som kan användas om ni saknar internet eller lämplig utrustning för digital testning.

För att kunna använda testerna behöver du fortfarande ha ett konto hos oss, registrera dina elever. Efter genomförd testning rättar och registrerar du resultaten manuellt på vår hemsida för att få tillgång till sammanställning och analys.

Tänk på att det är viktigt att använda samma typ av testning (digitalt eller på papper) hela tiden om resultaten ska vara jämförbara över tid. Ändrar man modalitet så kan det påverka resultaten.

Våra papperstester saknar av naturliga skäl många av de finesser som en digital testning möjliggör som till exempel möjligheten att jobba i sin egen takt, lyssna om på instruktioner eller spela upp ljud kopplade till bilder i vissa tester. Papperstesterna förlorar även den inbyggda intelligensen som känner av elevens tidigare resultat och anpassar innehållet efter elevens förmåga.

När vi utvecklar nya tester gör vi det oftast endast för digitala tester varför inte alla tester finns att tillgå i pappersformat.