GDPR - vårt åtagande

I maj 2018 trädde den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft i Sverige och hela EU och ersatte då personuppgiftslagen (PUL). Syftet med PUL har varit att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks när deras personuppgifter behandlas. Med GDPR förstärks rättigheterna för den enskilde ytterligare genom strängare krav på hur företag och organisationer behandlar personuppgifter. Detta är mycket viktigt för utbildningsväsendet och för elevers rättigheter och för LegiLexi är det självklart att följa den nya lagstiftningen och ytterligare värna om individens integritet.

 

På LegiLexi värnar vi om datasäkerhet och hög integritet.

  • Vi efterfrågar och lagrar endast den persondata som krävs för att leverera våra tjänster och produkter
      - Begränsat till elevers namn (frivilligt), födelseår (frivilligt), födelsemånad (frivilligt), kön (frivilligt), kursplan (frivilligt) samt årskurs (frivilligt)
        - Till varje elev kopplas användargenererade testresultat vilka ligger till grund för att kunna leverera tjänsten
  • Vi säkerställer att all data som lagras gör det på ett säkert sätt:
      - All elevdata är lagrad i krypterat format på Microsoft Azures servrar inom EU
      - Vi har personuppgiftsbiträdesavtal med alla underleverantörer som på olika sätt kan komma åt med persondata via LegiLexis system och verktyg
  • Vi gör det enkelt att se vilken data som är registrerad på elevnivå. Den lärare som registrerat eleven kan enkelt radera eleven inklusive den användargenererade persondatan.
  • Vi tillhandahåller ett standardiserat Personuppgiftsbiträdesavtal för skolhuvudmän som tar sin utgångspunkt i SKL:s mallar. Signeringen sker digitalt varefter båda parter erhåller en signerad PDF av avtalet inklusive bilagor.
  • Lärare/personal på skolorna godkänner våra Användarvillkor innan de kan använda tjänsten. De personuppgifter som lagras avseende lärare är begränsat till namn, epostadress, telefonnummer, arbetsplats (kommun och skola) samt yrkesroll.

Vi fortsätter att övervaka regleringen av GDPR och utvärderar kontinuerligt att våra system fungerar i enlighet med dessa.      

 

Vi håller för närvarande på att teckna PuB-avtal med alla medverkande kommuner. I dagsläget har följande kommuner signerat ett PUB - avtal med oss*:

  

Alvesta     Arvika Kommun logotyp, till startsida             Bildresultat för borlänge kommun logotyp       

 

Bildresultat för borÃ¥s stad logotyp        Logo              

 

      Till startsidan          Eslövs kommun         

 

Gislaveds kommuns logotyp         Bildresultat för gnosjö kommun logo       Startsida Grums kommun        Göteborgs stad       

 

          huvudlogo_liggande_2rad_3farg.jpg     Fritid Helsingborg-logotype     

 

Startsida      Hässleholms kommun Bildresultat för höganäs kommun logotyp  Startsida     

 

        Karlshamn kommun logotyp             Kils kommuns startsida          Kiruna_staaende_RGB      

 

Bildresultat för knivsta kommun logotyp          Bildresultat för kungsbacka kommun logotyp       Kävlinge kommuns logotyp      

 

Köpings kommun startsida          Lerums logotyp     logo    

 

Lidingö stad                Lomma kommun     

 

 Startsida LuleÃ¥ kommun                       

 

Logo      Varumärket Mora        mullsjö logotyp      

 

Munkedals kommunvapen       Mölndals stads startsida      Bildresultat för nyköping logga       Nynäshamn - till startsidan 

 

Startsida        Rättviks kommun       Sala kommunlogotyp-färgversion          Salem logotyp liggande 

 

               Bildresultat för skellefteÃ¥ kommun logotyp            Skurups kommuns logo     

 

 Logotyp       Bildresultat för sotenäs kommun logo        Bildresultat för Stockholms stad logotyp(**)

 

Bildresultat för Sundbybergs stad logotyp             Sävsjös kommunvapen - länk till startsidan           Söderköpings kommun             Södertälje Kommun           

 

Bildresultat för tingsryd logotyp            Bildresultat för tranemo kommun logotyp        Trelleborgs kommun        

 

Tyresö kommuns logotyp           Bildresultat för upplands bro kommun logo jpg      neXus   

 

     Till Vallentuna kommun startsida                   Varbergs kommuns logotyp               

 

Bildresultat för vindelns kommun logga    Vänsterställd logo i färg Vänersborgs kommun    Länk till startsidan för varmdo.se Logotyp för Västerviks kommun med text till höger       

 

Logo          Ãre Kommun logotyp             Ãstorps kommun             Ãtvidabergs kommuns logotyp, länk till startsidan     

 

 

 Ãlmhults kommuns logotyp.           Bildresultat för örnsköldsvik kommun logotyp             

 

Bildresultat för academedia logotyp                              Futuraskolan

       

                Logo

 

* = listan senast uppdaterad 2019-08-21

** = Stockholms stad har genomfört en informationssäkerhetsklassning och riskanalys gällande vår tjänst. Utifrån klassningen har ett samverkansavtal och ett personuppgiftsbiträdesavtal tecknats utifrån Stockholms stads egna mallar.

Kontakta oss om du har frågor eller vill teckna ett personuppgiftbiträdesavtal - gdpr@legilexi.org