Testportalen eller appen?

Vi rekommenderar att du använder Testportalen när du ska genomföra testningen med dina elever. Tidigare har vi haft en app för iPad, men den använder vi inte längre. OM du har den gamla appen installerad på iPads rekommenderar vi att du tar bort den och istället lägger in en genväg till testportalen på hemskärmen. För att komma igång finns till din hjälp några filmklipp om hur du använder testportalen. Kika gärna på den först om du har problem.

Testportalen fungerar både för datorer och iPads - men använd gärna Google Chrome som webbläsare.

Testportalen

Var hittar jag klasskoden?

När du har skapat en klass så hittar du klassens kod under fliken hantera klass längst till höger.

Var hittar jag pinkoden?

Din pinkod står under fliken hantera klass eller på sidan min profil. På min profil kan du också byta pinkod.

Ett deltest har blivit rödmarkerat, vad ska jag göra?

Öppna en ny flik och prova att logga in på www.legilexi.org och gå till "tester / registrera resultat". Välj aktuell klass och elev. Om det redan finns ett resultat sparat på det aktuella deltestet så är det därför det inte går att spara testet. Testa att logga ut från Testportalen och logga in igen så återställs det.

Om resultatet inte är sparat på eleven men du ändå får en röd markering så kan du kontakta oss så hjälper vi till att lösa det!

Snabbläsningen går inte att rätta, vad ska jag göra?

Snabbläsningen, deltest 8 och 9, bygger på att eleven läser på en skärm eller ännu hellre på ett utskrivet papper och att du som lärare rättar direkt i testportalen. För att komma åt lärarversionen av testerna klickar du på den gröna lärar-knappen under respektive test. I lärarversionen kan du klicka på fellästa ord och även markera typ av felläsningar etc. som då sparas i elevens felrapport. 

Se även denna korta instruktionsfilm om hur du genomför snabbläsningstesterna i testportalen. 

Jag har lagt till elever på hemsidan, men de dyker inte upp i testportalen?

Prova att logga ut från testportalen och logga in igen, så kommer de nya eleverna att dyka upp.

 

iPad-appen

Får du felmeddelande när du försöker logga in i appen?

LegiLexis app går inte längre att använda för testning av dina elever. All testning sker numera via testportalen. Om du har installerat appen sedan tidigare så rekommenderar vi att du avinstallerar den och istället lägger in en genväg till test.legilexi.org på hemskärmen.

Felmeddelande "Ingen nätverksanslutning"?

Felmeddelandet som dyker upp när du försöker logga in i den gamla appen tyder på att det är problem med uppkopplingen. Det är det sannolikt inte utan det huvudsakliga problemet är att appen inte längre finns. Vi har pga detta ingen möjlighet att ändra i felmeddelandet. Avinstallera appen och använd testportalen istället så löser sig allt och du får dessutom en bättre användarupplevelse! 

Hittar du inte svaret ovan?

Om det finns någon annan anledning till att du inte kan logga in kan du kontakta oss på support@legilexi.org så hjälper vi till!