Sportlovsquiz

10 min

Participant icon Enskild

Avancerad läsförståelse 1 - 1

Syftet med quizzet på jagharläst.se är att locka dina elever att läsa lite varje dag under lovet. Lättsam, kravlös och samtidigt lite bildande läsning varje dag.

En skojig, aktuell och digital läsutmaning får dina elever att läsa varje dag under lovet!

Sportlovet infaller ju olika veckor (v7-10) beroende på var i landet man bor och vi har laddat upp med ett superspännande sant-eller-falskt-quiz på vår sida jagharläst.se. Eleverna får varje dag läsa upp till tre olika påståenden och försöka klura ut om det de just läst är sant eller falskt. De får sedan reda på svaret och möjlighet att läsa lite mer om fenomenet i fråga.

Varje dag eleven har läst och svarat på quizzet omvandlas utmaningen till en bokstav. I slutet av lovet har eleven samlat ihop bokstäver som tillsammans bildar ett hemligt ord. Kanske kan eleven lista ut vilket ordet är eller så kan ni hjälpas åt i klassen efter lovet!

Exempel på quiz:

  1. Det är näst intill omöjligt att slicka på sin egen armbåge.
    Sant - Testa själv och se om du klarar av det!

  2. I VM-kvalet 2019 slog de svenska innebandydamerna sina franska motståndare med 61-0.
    Sant: Det var ett nytt världsrekord i internationella tävlingsmatcher. Dessutom vann svenskorna även skottstatistiken med 124-0 skott. Första målet gjordes efter 16 sekunder.

 

Elevinlogg till quizzet på jagharläst.se

  • För att eleverna ska kunna läsa och lösa quizzet så behöver de få sin elevkod till jagharläst.se
  • Elevkoden skapas när du som lärare registrerar eleven i en av dina klasser här på LegiLexis hemsida (kräver att du har ett lärarkonto)

Bilagor

Diplom Sportlov 2021

Bokmärke Sportlov